top of page
לחצו לגלות איפה יוזמה פועלת
וגלו איך אתם הופכים לשותפים

ירושלים

רובע המדיה הדיגיטלית

 

ירושלים הייתה המקום הראשון ליישום המודל שהפך לסיפור הצלחה של ממש. בלב העיר שוכן רובע המדיה שהפך עם השנים למוקד צמיחה כלכלי וחברתי מקומי ובינלאומי ומאחד מידי שנה כ-250 משלחות מכל העולם שבאות להכיר וללמוד.

המודל שפיתח מרגלית בירושלים, כולל תעסוקה לצעירים, פרויקט חברתי גדול ומתחם תרבות ובילוי, כולם הופכים ליחידה אחת שדוחפת את כל העיר קדימה.

בשיאה של האינתיפאדה השנייה, ירושלים החלה מאבדת את הצעירים שלה, את המעמד היוצר ואת מקומות העבודה מבוססי הידע. אבל לירושלים היה פוטנציאל. לא הרחק ממרכז העיר שכנה תחנת רכבת מהתקופה העותומאנית, לצד מחסנים ובניין באוהאוס נטוש שבו שכן פעם המדפיס הממשלתי. 

 

מרגלית זיהה את ההזדמנות של המקום כיזם פרטי, והוביל מהלך שטומן בחובו חדשנות, תרבות ומיזמים חברתיים. באותו מקום נטוש, היו מחסנים מטים לנפול, אשר שופצו. באחד מהם הוקמה "המעבדה"  - חממה לאמנים צעירים, שהפכה לימים לאולם הופעות הידוע כיום בשם "זאפה במעבדה".

מחסן אחר שופץ והפך למסעדה והיהלום שבכתר היה השיפוץ של בניין הבאוהאוס בו הקים מרגלית את חממת המדיה הראשונה בישראל.

זמן קצר לאחר מכן, עברה לבניין JVP -Jerusalem Venture Partners, קרן ההון סיכון הירושלמית שייסד מרגלית, המדורגת כאחת הקרנות הבינלאומיות המובילות בעולם.

כיום מוכר המתחם בשם "רובע המדיה של ירושלים" ב"תחנת הרכבת הראשונה".

ברובע המדיה שוכנים לא רק חממת המדיה הגדולה ביותר במדינה, אלא מתקיימים בו גם מוסדות תרבות, מסעדות ואירועי חוץ. חממת המדיה במתחם תומכת ומצעידה קדימה עשרות חברות חדשות מדי שנה.

התוצאה

במהלך השנים האחרונות, נוצרו בירושלים כ-19 אלף מקומות עבודה ומספר המעסיקים בעשור האחרון עלה ב-25%. החזון הכלכלי וההצלחה, שהחלו בירושלים הפכו לבסיס לרעיונות לפיתוח כלכלי במקומות אחרים במדינה. 

bottom of page